+36203456428 office@axgyarmati.hu

Az esküvői zene listákkal gyakrabban merül fel a kérdés mint gondolnánk, ezért úgy gondoltam ideje kifejteni a kérdést.

A cikkben nem a legnépszerűbb szertartás zenékre térünk ki most, hanem csakis az esküvő parti részét érintő esküvő zenékre.
Átlagos esküvőt veszünk példának, ahol Magyar vendégek vannak.

Az esküvői zene lista és a Dj

A legtöbb esküvőhöz a kedves jegyesektől kapunk a kedvenceikről listát, amit szívesen is veszünk. Szerepelhet benne a szülők, nagyszülők kedvencei, barátok által kedvelt slágerek, esetleg az ifjú pár közös életét meghatározó fontos zenei elem, Pl.: az első közös koncerten szerzett emlék.

Egy ilyen lista akkor hasznos, ha kiegészítésként szolgál és bele-bele tudjuk csepészni a dalokat az estébe.
Ez az esküvői zene lista 15 zeneszámból szokott állni.

FONTOS: Egy esküvői buli hangulat akkor felejthetetlen, amikor az ezért felelős szakember /esküvő dj irányítja a zenéket!

esküvői dj budapest

Miért működik jobban, ha a dj-re bízzuk az esküvői buli zenéket?

Többször felmerült a kérdés, hogy miből tudja a dj, hogy mit kell majd játszania, “talán tesztelgeti a násznépet”? … 🙂

NEM!

Szeretném az elején tisztázni, hogy nincs szó tesztelgetésről, ugyanis egy tapasztalt esküvő dj már a vacsoránál tudhatja, hogy mi fog működni.
Ez az amit nem lehet megmagyarázni, de talán itt kezdődik a szakma iránti szenvedély.

Nem egyszer kerültünk kezdő korunkban a veszélybe, hogy indokolatlanul minden buli alatti esküvői zene kérést teljesítettünk. Ez tipikus recept lehet a tökéletes hangulat elrontásához. 🙂

AZ ESKÜVŐ DJ SZEREPE, HOGY TUDJA MIT ÉS MIKOR KELL JÁTSZANI, AHHOZ HOGY A TÁNCPARKETT TELE LEGYEN.

esküvő dj

Szia, lehet zenét kérni? 🙂

A jól megszokott kérdés!

Reggelig tudnám írni az érdekesebbnél érdekesebb zenekérési sztorikat.. Például mikor éppen a zenét játszuk, amit a vendég kért, vagy amikor a zenekérő épp hosszú ideig eltűnt valahova, így nem hallotta, amikor lejátszottuk, ezért kéri, hogy ismételjük meg… 😊

Akármilyen hihetetlennek tűnik, de az esküvőre specializálódott dj nem attól profi, hogy mindent lejátszik, amit kérnek tőle. Az esküvőd nem a délutáni kívánság kosár műsor a nóta tv-n. Ha így lenne, akkor elég lenne egy laptopon a youtube is.

Abban az esetben is így gondolom valamennyi esküvő dj nevében, hogyha 20 oldalas zenei listát szeretnél adni 😊

Nem titok, hogy amennyiben olyan zenekérés érkezik, ami illik az adott hangulathoz, akkor simán lejátszuk, a lényeg, hogy ne legyen káosz.

“Én fizetek, ezért én mondom meg!”

Okés, akkor inkább fizesd ki a jogdíjat, mert így nehéz lesz esküvő dj-t találni 🙂

Aki a mi esküvő dj szolgáltatásunkban bízik meg, tudja, “hogyha őket hívom ilyen bulira számíthatok”. Ez ilyen egyszerű.

Biztosan vannak akik máshogyan gondolják, de most nézzünk meg az országban a legkeresettebb Esküvő Dj-k közé tartozó szakemberek gondolatait.

Mit gondol az esküvői zene listáról más elismert esküvő dj?

Demjén Dávid

Demjén Dávid

Esküvő Dj

 “Egy esküvői Dj legfontosabb feladata hogy az eltérő ízlésű, korosztályú, esetleg nemzetiségű násznépet mindig magas szinten tudjon szórakoztatni. Éppen ezért egy jó dj már kellő rutinnal és ízléssel tud megfelelő zenéket válogatni és játszani minden násznépnek.

Amennyiben a párok bizonyos kívánság listákat és „tiltólistákat” adnak nekünk, az segítség és iránymutatás lehet a zenei építkezésre. Amennyiben komplett lejátszási listákat kapunk, amiben előre kikötik a párok, hogy milyen zenék szóljanak, az sosem működik. A Dj-nek az a szakmája, hogy olyan döntéseket tudjon hozni zenék tekintetében, amik emelik az este színvonalát.

Ha ezt a párok felülírják fix lejátszási listákkal, az nem sokkal lesz jobb mintha youtubeos konyhai házibulit tartanánk.”

Török János

Török János

Esküvő Dj

“A DJ az esküvő hivatalos hangulatfelelőse. Feladata, hogy megtalálja azt az irányt, azt a stílust, amivel a legjobb hangulatot tudja megteremteni.

Pároktól gyakran kapok listát azokról a zenékről, melyeket hallani szeretnének az éjszaka alatt. Ez nem azt jelenti, hogy a lista első zenéjével indítom a bulit és egytől egyik mind lejátszára kerül, hiszen a DJ nem zenegép. Ugyanakkor egy ilyen kívánságlista iránymutatás számomra, hogy milyen stílust kedvel a Pár. A kívánságlista ellentéte a tiltólista. Ezzel olyan számokat tudnak “letiltani”, melyeket semmiképpen sem szeretnének hallani az esküvőn, mert esetleg rossz emlékeket idéz.

Egy rutinos és szakmailag is képzett lemezlovas nemcsak attól jó, hogy a zenéket profin össze tudja mixelni, hanem attól, hogy a szórakoztatásban is otthon van. Felismeri, hogy az esküvő alatt mikor milyen stílussal tudja megtáncoltatni a vendégeket. Számomra az a legfontosabb, hogy mindenki emlékezetében egy szuper buli maradjon meg a Nagy Napjáról.”

Veress Attila

Veress Attila

Esküvő Dj

“Minden esetben kérek egy zenei listát az ifjú pároktól, amit megpróbálok beilleszteni az este táncos részébe. Ez néha nehezen megvalósítható, mert olyan dalokat is kapok, amelyek nem alkalmasak arra, hogy a táncoljanak a vendégek.

Ezeket vagy a vacsora alatt, vagy ha belefér, akkor a buli vége felé szoktam lejátszani, mert ott van létjogosultságuk. Anno, kezdő esküvő dj-ként azt hittem, hogy a kívánságdalok minden esetben segítik a bulit, de rá kellett jönnöm az évek alatt, hogy ez nem így van.

Többször előfordult, hogy egy-egy vendég nagyon szeretett volna kérni egy dalt, amiről tudtam, hogy biztosan feloszlatja a táncoló közönséget. Ezt el is mondtam a dalkérőnek, de ő biztosított róla, hogy ez lesz a tuti siker! Engedtem a kérésnek, és sajnos igazam lett… a táncoló vendégek értetlenül néztek rám, engem hibáztatattak, és nem értették, hogy miért rontottam el a jó hangulatot. Közben a dalkérő csendesen kiosont, mint ha nem is lenne köze hozzá. Ilyenkor nem tehetek mást, mint, hogy szépen elkezdem újra felépíteni zeneileg a bulit. A kívánságlisták segíthetik a munkánkat, de ha azt kötelezővé teszik számunkra, nem tudunk sikeresen dolgozni. A vendégek szubjektív érzései, gyakran csak a saját ízlésvilágukat tükrözi, és nem a közönségét. Esküvő és rendezvény dj-ként el kell tudnunk dönteni, hogy egy dal kérés segít, vagy árt a jó hangulatnak.
Fontos, hogy tapasztalt DJ-t válasszuk erre a feladatra, hogy szép emlékként őrizzük meg a nagy napot az
emlékeinkben 🙂

EZT ITT HAGYTAD VOLNA? :)

ESKÜVŐI SZERTARTÁS ZENÉK

esküvői zene