Az esküvő Fotózás olyan téma, mely minden ifjú párt érint. Mint esküvő Dj számos esküvő fotóssal dolgozunk együtt, ezért összeszedtük egy cikkbe, hogy mire érdemes odafigyelni mielőtt esküvőre hívsz fotóst.

Esküvő Fotózás: Segítünk elkerülni a veszélyeket!

Hogyan válassz Fotóst az esküvődre?

Esküvő Fotós

Azt gondolom két irányból érdemes megközelíteni az esküvő fotózás kérdést.

 

  • Az egyik, hogy a referenciákon túli képi világon kívül milyen az illető személyisége, mennyire klappol ez a pár habitusához, mivel ha egy irányba jár a felek elképzelése akkor lehet csak igazán jó emlékeket alkotni. Erre azonban viszont jellemzően csak akkor derül fény, amikor megtörténik az első találkozó. Ez azért is fontos, mert így a következő alkalomkor (pl. jegyes fotózás) már nem teljesen idegenként köszöntik egymást a felek, ergo természetesebben tudnak viselkedni, ami pedig ahhoz vezet, hogy a képek sem lesznek erőltetettek, hanem valós önmagukat fogják viszontlátni a fotókon.
  • A másik az esküvő fotós technikai felkészültsége.
    Egy darab belépőszintű fényképezőgéppel, egy darab alapobjektívvel és mondjuk egy darab vakuval rendelkező fotós olyan rizikót hordozhat, hogyha valamelyik eszközével történik valami, úgy onnantól az illető nem tud tovább dolgozni, ami egy esküvő esetén megengedhetetlen. Tehát minimum dupla váz, objektív és vaku kell, hogy lapuljon egy esküvő fotós táskájában.
    Éppen ezért vigyázni kell a barátra, rokonra, akit anyagi megfontolás miatt kér fel esetleg a pár az örök emlékként szolgáló pillanatok megörökítésére, mivel őt nem lehet számon kérni, ha valami nem úgy sül el, mint ahogy a pár gondolta.
    Ezzel szemben egy hivatásos fotós esetén írásos szerződés készül, melyben teljes mértékben számon kérhetők a vállalások.
  • Mivel egy esküvő után évtizedek múlva csak a fotók és/vagy a forgatott film fognak egy kézzelfogható kapaszkodót jelenteni a múltba, ahol pl. láthatóak az azóta elhunyt rokonok, ismerősök is, így véleményem szerint ezek az értékek felbecsülhetetlenek, így alapos mérlegelést követően érdemes a pár számára ideális fényképészt kiválasztani.

Házi Zsolt – www.hazizsolt.hu


 

Esküvő Fotózás: Segítünk elkerülni a veszélyeket!

 

Gyűrű fotó

 

Nálunk az esküvő fotózásnál az első, hogy személyes találkozóra invitáljuk a pár mindkét tagját, ha nincs személyes találkozó, igazából semmit nem lehet elvárni… Ez olyan mintha “aliexpressről” rendelnél valamit, lehet egy doboz parkettát kapsz.  😊
A másik ami nagyon fontos, az a referencia anyag és ezelőtt én is értelmetlenül állok.
Ugyanis a referencia lehet akármilyen szép, akkor is csak egy kis %-át fedi a teljes fotósorozatnak, amit egy fotós készít, erre is mondok egy hétköznapi hasonlatot.
“Veszel egy mirelit lazacsteaket, aminek a dobozán egy kép van, a megsült, körettel tálalt kész ételről, hogy olyan IS lehetne, amúgy, ha nem stimmelnek a feltételek akkor nem lesz olyan…”
Tehát ha van egy referencia az esküvő fotóstól, ami “Malibun készült vagy Hawaii-on”, és a te esküvőd mondjuk Balatonon lesz egy, szinte biztos, hogy nem olyan típusú képeket fogsz kapni.
Van egy szintkülönbség, amit már nem lehet áthidalni jó fotóssal, tehát a fotókon a téma, a helyszín nagyon sokat dobhat, aki sokat dolgozik szép helyeken, több ilyen képe van és ezért mondtam, hogy értetlenül állok előtte. Nem biztos, hogy egy ilyen fotós megfelelő képeket tud készíteni egy “átlagos” helyszínről is, erre érdemes odafigyelni.

Szóval én arra inteném a párokat, hogy olyan esküvő fotóst válasszanak, akik az ő helyszínükhöz hasonló körülményekről is tud felmutatni referenciát, alkotott már szépet, igényeset a saját kreativitásáról.
Egy milliós díszletet egy tengerparttal lefotózni nem kreatív munka, szóval eddig a személyes találkozó és az, hogy ne tévesszen meg senkit a referencia, ami fontos.
Sorolhatnám még a szakmai felkészültséget, hogyha váratlan helyzetek adódnak, sötét lesz, kevés a fény a bulin, gyorsan kell valamit fotózni. Szerintem egy laikust nagyon könnyű itt is megtéveszteni, gyakorlatilag szinte bármit elmondhat egy magabiztos szolgáltató. Ezt szintén RELEVÁNS referenciaanyaggal lehet kiszűrni.

Rengetegen vagyunk, statisztikailag lehetetlen, hogy ne legyenek átverések nagyotmondások és ferdítések

Salfay András – www.radizoltan.hu/eskuvok/

esküvő fotós

 

Ha csak egy szempontot mondhatnék, akkor azt mondanám , hogy csak a referenciából.
Legrosszabb esetben nem a saját képeit használja, rossz esetben meg egyszerűen csak azt a néhány képet mutatja, ami jól sikerült. Szóval a pár így 2 rossz dolgot is kaphat: egy megbízhatatlan embert és egy kupac rossz képet.

Rádi Zoltán – www.radizoltan.hu/eskuvok/

 

Reméljük segítettünk az esküvői fotózás témában! 😊
Kíváncsi vagy mennyibe kerül ma egy Esküvő Dj?


 

Esküvő Dj Árak